Massey Ferguson 6475, foto van MaartenMandemaker

Massey Ferguson 6475 grondverzet

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
MaartenMandemaker
Bieten rijden

Reacties

Poppink
voor het eerst dat ik deze trekker smerig zie 😃 mooi span zo
NH-Ford
Tja, met deze omstandigheden hou je een trekker niet moois schoon 😞
Dus jullie hebben zelf ook bieten?
MaartenMandemaker
haha tja met rooien word ie altijd lekker smerig. maarja daar is ie voor gemaakt. mooi werk om te doen.

ja we hebben zelf bieten idd.
massey-ferguson
mooi werk zo..dik spul 😃 nog last van nate plekken in land dan maarten?
MaartenMandemaker
nee eigenlijk niet. tot nu toe 1 plekje. maar daar was met een volle kieper ook nog wel door te komen. het valt mij mee
massey-ferguson
ow kijk aan..wij zijn blij dat we mais er af hebben anders wouden we ut deze week doen als toen nog niet rijp was...this nu mooi nat op land de chef zat gister nog vast met de 5445 en mestwagen was in een keer onder uut zakt.
MaartenMandemaker
oh oke, ja hier in de buurt ist ook wel aardig nat ja. zijn vanaf dinsdag weer rustig begonnen met rooien en mais hakselen.
massey-ferguson
jaa idd hier ook..op somige stukken valt het nog niet mee maarja.
MaartenMandemaker
nee de lagere stukken zijn nog wel knap nat.
Ronald88
lkkr brulle 😉
MaartenMandemaker
ja hij begint al lekker te praten als ie moet werken
Siebenga
Ja begint ie nu al te rammelen 😛
MaartenMandemaker
het is geen nh jong diepfries 😛
Maris
De trekker wordt wel vies met dit weer. We hebben rond 20 september bieten gerooid, toen stoof het nog :S
MaartenMandemaker
dan waren jullie er op tijd bij dus 😄 onze zijn vorige week donderdag weg gegaan.

ja idd het is nu een natte bende hier in de buurt.
thmtrader
Mooie foto man!
NH-Ford
hier precies zelfde hoor!
Zeike natte bende,
ma jah, hoeven toch niet meer in land te komen, behalve als er pink in sloot zit ofzo 😄
Maris
Ja, de sleufsilo was nog leeg, dus konden ze mooi in liggen. Maar tis nu overal nat, hoewel we met mais niet veel problemen hebben gehad. Machtig mooie combinatie Maarten
MaartenMandemaker
bedankt Menno 😄

ze zijn hier in de buurt met de mais zo ongeveer aangewezen op de rups, aardappelen rooien gaat nog redelijk tot nu toe, tenminste op de hoge stukken. maar het is wel een rotzooi.

ja das wel ideaal Stéphan, bieten in een sleufsilo. als ze niet al te lang moeten zitten iig. werkt mooi schoon met opladen enzo. tja trekker zit mooi ruim in z'n vermogen voor de kieper, stond er echt van te kijken zoveel meer als deze doet vergeleken met de 6465, een onwijze beul is het
thmtrader
Zaterdag de laatse mais gehakseld, we zijn klaar met het veldwerk, schoonmaken in het vet stallen.......en dan de fabriek in!
NH-Ford
Bij ons is nu alle mais er wel af, behalve de korrelmais/ccm dan.
Verder zie je hier geen trekker meer in het land, of moet nog voor maaikorven/slootspuiten zijn. 😛
Dan maar wachten tot volgend jaar, met de gierton 😃
MaartenMandemaker
oh hier staat nog veel mais. hebben hier vanaf de zomer veel water gehad. tis nu nog minder als vorig jaar. en richting ruinerwold is het helemaal een bende als ik het zo hoor
NH-Ford
Als ik het over de mais heb bij ons, is dat bijna allemaal op de zandgrond, andere kant van dorp 😛
Hier op veen een enkele stuk, maar die zijn 3-5 week geleden al gedaan.
Nu hoef je echt niet met een trekker op zwart veenland te komen!
Maris
Ja met 160 pk wil het wel. En mooie transmissie! Ik heb sinds kort ervaring met de powershift van MF, maar ik vind dynashift duizend maal beter.
thmtrader
Ben op zich best wel blij dat het nu even rustig is! We hebben een pittig seizoen achter de rug, met wel heel veel rennen en stistaan!
NH-Ford
Zeker, inkuilen moest altijd in 2/3 dagen gebeuren, terwijl we meestal wel zo'n 30 bunder over moesten.
MaartenMandemaker
de mais wat hier nog staat staat wel meest op de lagere stukken. maar op de ene plek is ook veel meer water gevallen dan op de andere plek, en dat terwijl er maar een paar km afstand tussen ligt.

ja Stephan 160 pk en de rest 😄 idd wel een fijne bak ligt erin. al gaat er voor puur langzaam landwerk (rooien, zaaien enz.)niks boven de dynashift. voor transport en kieperrijden enzo is de dyna6 wel ideaal.
ja heb op agrifoto die 8280? gezien. wat een buffel, jammer dat die niet op de open dag stond toen.

jah is idd weer een seizoen van rennen en stilstaan. hier doen sommigen al nachten door in 2 ploegendienst.
Maris
Nee toen was ie er nog niet. Ongelovelijk wat een pk's, de 8140 is weg, die was toch wat aan de lichte kant. Maar die powershift.. Ik vind het niks. Zo'n dynashift met autodrive is dat wat? dat zat ook op de 6465 toch?
MaartenMandemaker
oh hoeveel draait ie er aan de aftakas uit dan? daar ligt toch zo'n funk 18/9 bak in? bevalt dus niet zo geweldig? ja dynashift met autodriver werkt wel mooi ja. hadden we op de 6460 en 6465, en daarvoor op de 6270 en 6255 ook al. gebruikte de autodrive niet zo veel, ik houd het schakelen graag zelf in de hand. gebruik het bij de dyna6 ook niet veel. m'n vader daarintegen wel. tis maar net wat je zelf wilt. wel ideaal bij de dyna6 is dat je zowel links als recht kunt schakelen. de dyna6 schakelt wel stukken fijner dan de dynashift. qua opbouw kan de dyna6 niet aan de dynashift tippen.
Maris
236 pk aan de aftakas. Daar ligt een funk in ja. Het is wennen, want je moet op tijd terugschakelen als het zwaar gaat, want anders ben je hem kwijt. Het schakelen duurt naar mijn mening te lang. En gaat te schokkerig. Tis absoluut niet wat ik gewent ben van de dynashift. De 6497 die op de open dag stond had dyna6 en zo soepel heb ik nog geen trekker gehad behalve de dynashift van een 3125
MaartenMandemaker
ja dat hoor je wel meer dat die full powershift wat schokkerig gaat. is dezelfde bak als in de NH G/70 serie. kunnen ze hem niet calibreren dan? de dyna6 schakelt idd heel erg fijn.
Maris
Hij is net gecallibreert. En hij schakelt soepeler onder het stuur dan op de armleuning is mijn ervaring en mijn broer heeft er in de mais op gereden, die zei dat ook. Maar je weet op een gegeven moment precies welke versnelingen het minst soepel pakken dus daar kun je rekening mee houden.
MaartenMandemaker
die met full powershift hebben een wat ander dashboard als de dynashift modellen of niet. met een kleinere toerenteller en een groot display. ja bij sommige versnellingen schakelen er 3 platenpakketten tegelijk en dat schakelt minder.
Maris
Pfoe, dat zou ik niet durfen zeggen, Maar de 8270 en 80 zijn alleen maar geleverd met powershift. Maar MF heeft die powershift ook niet erg lang gehad. Dat zegt ook wel wat lijkt me. Maar goed, buiten de powershift is het wel wat anders dan een 8100 hoor. Zoveel meer bedieningcomfort en een super fijne omkeer. Bediening van de hef is ook prima en de verbruiksmeter van de datatronic vind ik erg handig.
MaartenMandemaker
in de 8170 lag ook al een full powershift. maar een 8170 is eigenlijk al een 8200 serie met die armleuningbediening enzo. bijna iedereen koos ook voor de dynashift in de lichtere types, ook omdat je dan een volledige omkeer hebt en een betere opbouw, vermogensverlies valt hard mee van die full powershift
Maris
Ja klopt, tenminste, ik weet niet in hoeverre je dat merkt met een trekker van ruim 260 pk. Ik heb gehoord dat die powershiftbakken te licht waren voor het vermogen, maar verschillende dealers zeiden nooit problemen met de powershift hebben gehad. En ik geloof ook wel dat het wel een betrouwbare bak is. maar de souplesse valt tegen.

Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!