
IMT 533 grondverzet
Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!
Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!
Lid worden is heel eenvoudig!
Laatste reactie
Reacties
dit is drie pitter.
het is een in licentie gebouwde MF 35.
deze trekkers werden in de jaren 1960 door de Cebeco geïmporteerd.
ow ik bekeek het van vooraf srry
minishovels zijn ideaal wij hadden er van de week 1 gehuurd, maar het is jammer als je hem dan weer terug moet brengen
geen foto van gemaakt?
Ja
IMT? Joegoslavisch (nu Servisch!) bedrijf, voluit INDUSTRIJA MAŠINA I TRAKTORA. Zoals gezegd is deze 533 een licentie van de MF 35, gebouwd van 1961 tot en met 1988, volgens konedata.net.
Ook Serven hebben internet ontdekt: imt.co.rs/index_en.php/
Ik heb ervaring genoeg met (kleine) verreikers, neem van mij aan dat een shovel veel handiger is..
Wat meestal met een 10tonnen niet lukt wil ook niet met een 6tonner, uitmesten wil er hier iig niet mee.
Zit nog wel een beetje verschil in. 60% DS wil voor geen meter aanrijden maar hebt ook geen tonnen. 30% heb je zo vast zitten.
Kunnen het verschil hier wel merken tussen een 6tons trekker of 10ton met kleinere wielen, dus nog meer druk. Veel minder broei enzo.
laatst bij een spreker geweest over het Voercentrum in leeuwarden. Wouden nu 6meter hoge kuilen gaan maken, drukt het bovenste gras het onderste nog weer vaster. Hadden ze nu van 3meter hoog maar dat onderste zat zo vast dat het net moes was
dat kan eigenlijk toch nooit uit, als je naar die transportkosten enzo kijkt.....
veeteelt.nl/nieuws/voeding/…
edepot.wur.nl/164323/
Voeren allemaal enkelvoudige voeders en laten geen brokken meer persen. Iedere boer krijgt hetzelfde rantsoen, brokken maken kost erg veel energie, eerst moet alles tot 80graden verwarmd worden en daarna afgekoeld tot 20graden. Hoe het allemaal kan weet ik niet, maar met transport zal het een energiebesparing van 9% opleveren. Het kon ongeveer uit bij 2500koeien binnen 12kilometer. Dus dan ben je nog wel eeen heel aantal bedrijven nodig en moet ook bijna iedereen meedoen. ze hebben grotere kuilen en veel minder verliezen, iets van 5%. Terwijl dit bij de meeste boeren niet onder de 10% komt.
Scheelde bij een boer 3cent/liter. Melkproductie ging ook omhoog, maar er werd door nog geen een boer gemengd gevoerd. Dus duurdere brok aankopen ipv goedkope producten mengen.
Maar zit opzich wel toekomst in denk ik, mestcentrum zal er ook nog wel komen. Kunnen ze er netzo goed ook direct een stal van 3000koeien bijzetten
Zie opzich wel wat in dat voercentrum, maar dan moet iedereen wel goed gemotiveerd zijn en z'n onkruid bestrijden enz. OOk al zit er wat verschil in de betaling dacht ik, beunhazen hou je altijd en dan krijg jij weer allemaal ridderzuring enz in je land...
Maarja, mijn mening is niet economisch en getalsmatig onderbouwd, maar ik denk dat dat wel een aspect is dat wordt vergeten door veel mensen
Al moet je bij dit natuurlijk nog wel maaien, schudden en harken en kun je het er zelf ook heen rijden evt
Het is wel een knop die om moet in je hoofd.
Voor de echt goede boeren, die het grasland en koeien goed onder de knie hebben valt er weinig winst te behalen gaven ze zelf eerlijk toe. De een heeft een te snelle kuil, de ander te veel structuur. Samen kom je dan tot een heel mooi rantsoen. Dan kun je van elkaar profiteren ipv duur brok aankopen oid. Ziet ook precies wat je aflevert en hoeveel je daarvoor krijgt, hoe dichter je bij de streefwaarde zit hoe meer geld je krijgt. Is dus ook nog een hele sport.
Doordat ze precies monsteren wat er gevoerd wordt krijgen de boeren ook veel meer kengetallen te weten. Zoals rantsoenefficientie. Sommigen zaten eerst op 1.2kg melk/kg DS, sommigen zitten momenteel op 1.6kg. Een wereld van verschil. Was ook een boer die heel krap was met krachtvoer. Wou niet teveel voeren want dat kost geld, efficientie zat op 1.3, later kreeg elke koe ee kilo meer, ging de efficientie naar 1.5-1.6. Kost aan het begin iets meer maar hebt veel meer melk uit hetzelfde ruwvoer. Sport wordt alleen maar groter, alleen het is een hele stap om het uit handen te geven.
Kunnen wel mooie prijzen afdwingen als zo groot bent. Kochten zelf mais aan voor 35euro, een boer kon het goed verkopen aan de buurman. Werd ook niet tegen gehouden