Renault 145-14, foto van atlaspower

Renault 145-14 grondverzet

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
atlaspower
Foto van een Renault 145-14, bezig met kilveren.

Reacties

jeet
@atlaspower dubbele afschot laser ? of een gewone
atlaspower
@jeet dubbele afschot laser,topcon-shop.nl/a-23624415/topcon-afschotlasers/… top ding, 800 meter bereik en afstands bediening, je kunt gewoon uit de trekker vandaan alles afstellen X as Yas waardes etc bedienen, ik kilver voor mezelf altijd met afshot, hou altijd zon 3 cm op 100 m aan,, Machine ontvanger is een topcon-shop.nl/a-23352326/… die ik ook aan de kraan kan hangen, ideaal voor kleine stukken te vlakken of pijpen te leggen
jeet
@atlaspower ik kilver altijd op het oog maar zit er over te denken om ook dubbele afschot laser te kopen bedien jij de kiverbak gewoon rechtstreeks met je hydrauliek hendel of met een bedienings kast ?
atlaspower
@jeet Met je hydroliek hendel is niet te doen, dat moet zo snel dan ben je met 5 minuten kapot, alles gaat via de bedingskast(je) en een ventielen blok wat ik achterop de trekker heb gebouwt, ik heb gewoon een dubbelwerkend open/dicht blok met een doorstroomklep ervoor (had te veel liters en de kilver werd daardoor te zenuwachtig naar mijn zin)die je constant van druk voorziet, je kan ook een proportioneel hydroblok erop zetten maar die was zo duur dat vond ik een beetje te gek worden, en dit werkt ook prima, met het besturings kastje kan je heel veel,, alles dus, ook berekenen hoe en wat, groot voordeel als je de kilver vol hebt en je trekker krijgt het moeilijk even een drukje op het schakelaartje omhoog, kilver gaat dan vanzelf van de automaat af, de kilver word een stukje opgetilt(naar een door jou ingestelde waarden) en je kunt met de volle kilver naar het lager gelegen stuk rijden en zodra hij het seintje krijgt door de ontvanger dat het niveau te laag komt pakt de automaat hem weer over, kortom alles wat je wil kun je instellen je hoef alleen nog maar van de omgeving te genieten rijdende voort en je rijd wat rondjes, het word vanzelf vlak achter je 😃.
ik heb hem ook zo aangesloten/gemaakt dat ik de hef van de trekker er ook mee kan bedienen, dus de trekstangen/hef kunnen ook via de laser ontvanger/aansturingskast worden bedient tractorfan.nl/picture/832780/
jeet
@atlaspower die bedienings kast is die ook van topcon?
atlaspower
@jeet Ja, alles Topcon, ik heb alles bij AP vandaan, die zetten de kabels en stekkers er ook aan, dus je krijgt het kant en klaar thuis geleverd, alleen even opbouwen, en als je vragen hebt even een belletje hoe en wat en je kan weer door.
jeet
@atlaspower ok ik ga eerst maar een jaartje sparen nog haah maar jou bak is een jako of zie ik het verkeerd
atlaspower
@jeet Ja, een jako, al is ie wel ondertussen aardig veranderd, ik heb er een tuimelas van gemaakt, met schuinstelling, kan nu onbeperkt harder zonder dat ie begint te springen, de wielen zitten nu korter op de bak, dubbele cilinders eronder gezet, de zijborden zijn verlengd, en van de week gaat die dubbele strip die er in hangt er uit en maak hem enkel, dan is ie wel eindelijk zoals ie had moeten zijn
jeet
@jeet ok mooie bak zo met dit wiel stel en niet te groot en zeker niet te klein
jmos
@atlaspower
Pendelwielstel is een optie bij jako. Wat houdt dat in dan? Hetzelfde als wat jij veranderd hebt?
atlaspower
@jmos Bij een gewone Jako staan de banden naast elkaar (drukpunt) en een heel eind bij de bak/scharnierpunt vandaan, hierdoor gaat de bak als je door een klein kuiltje gaat hobbelen/stuiteren, je krijg dus een wasbord effect, en het hobbelen/stuiteren word alleen maar erger naarmate je harder rijd,en het gas moet eraf om de boel weer onder controle te krijgen, door 2 wielen 1 meter uit elkaar te zetten of meer, en dan een scharnier punt in het midden te plaatsen word dit tegen gegaan, ook verklein je hiermee de afstand bak drukpunt punt en je kunt dus beter doseren,want hoe verder de banden van de bak afstaan hoe zenuwachtiger de bak word,, Bij Jako hebben ze er zelf nog nooit mee gekilvert denk anders hadden ze veel dingen wel anders gemaakt. ook die 2 strippen onder de trekstang in de bak, die lopen vol en je hebt een 100 kilo grond continu in je bak hangen die het in de grond gaan van de kilver tegenwerken(staan schuin naar voren zie foto en de verf , waar verf zit blijft de grond hangen) en je moet je best doen om het na afloop er uit te peuteren want het zit muurvast.
jmos
@atlaspower
Dat de banden standaard naast mekaar staan weet ik, maar op de prijslijst is een pendelwielstel een optie. Bedoelen ze met het pendelwielstel hetzelfde als wat jij veranderd hebt?
atlaspower
@jmos ja dat kan, ik heb het nog nooit gezien bij een Jako dus of het precies hetzelfde is ? maar het principe wel lijkt mij.
jmos
@atlaspower
oke, mischien hebben ze geleerd van ervaringen. Maar wat jij bedoeld met die dubbele strip waar grond op blijft hangen is wel apart gemaakt dus.
atlaspower
@jmos Ja inderdaad apart, maar ik heb er geen last meer van, vanmiddag dat probleem ook aangepast.
jmos
@atlaspower
Dan is het goed dus.
Maar je hebt dat ventiel op de claas gemonteerd dus hoe kun je op laser kilveren met de 145 dan? Of kun je dat ventielblok overzetten?
atlaspower
@jmos hier waren we met de hand bezig, en om een beetje te weten waar je het heen moet slepen evengoed maar even neergezet,en de ontvanger doet het hier op batterijen, het echte af vlakken deed ik met de Claas, die hier voor de kipper stond, Ik had voor de kipper 5 hydroliek aansluitingen nodig en die heeft alleen de Claas er op zitten (3 dubbelwerkende)
jmos
@atlaspower
Oke.
Deze moet het met 2dw doen denk ik? De kieper heeft dissel, klep en kiepen denk ik dus daarom 5 slangen? Dissel zou eventueel beneden kunnen blijven kan ie wel achter deze hangen lijkt me?
atlaspower
@jmos Kippen 1 functie, klep is dubbelwerkend dus 2 funties, en zandband dubbelwerkend ook 2, en een grote hoeveel heid olie, de 145 geeft maar een bescheiden 41 liter pm 😃
Ik had een zandband achter de kipper gemaakt, Zo vul ik vrij snel de ondergrond weer aan
jmos
@atlaspower
Ziet er wel mooi uit. Handig gemaakt

Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
PUNTEN
1
WEERGAVES
25
BATTLES
MEER FOTO'S