Jako Kilverbak, foto van atlaspower

Jako Kilverbak grondverzet

Deel via: Whatsapp, Facebook of Twitter.
atlaspower
Foto van een Jako Kilverbak, bezig met kilveren. omgebouwde Jako, stuiteren is verleden tijd als je met deze Jako rijd

Reacties

fresheliciouss
knap, en dat bedoel ik best ironisch.. wie zo'n snelheid met een kilverbord over onze velden vliegt, vliegt met een goeie schop onder zen kont eraf !!! geen enkel systeem kan zo snel reageren op oneffenheden, laat staan ze bijsturen, de aarde krijgt zelfs de tijd niet om te vallen.. wees maar trots op jezelf 😄
radium45
@fresheliciouss Zo, jij durft de toon te zetten. Je moet niet vergeten dat dit echt Hollands bloembollenzand is, en dit in combi met de vrij steile hoek die de achterwand heeft van zon Jako gaat dit redelijk goed bij deze snelheid.
+1
fresheliciouss
@radium45 mij maak je niet wijs dat die snelheid nodig is om het werk goed te doen.. dan rij je beter zonder lasersturing. ik heb het in eerste plaats over de reactiesnelheid van het besturingssysteem.. als je in een kuil komt, ben je al 2 meter verder voor de bak zich heeft bijgestuurd.. ik zet mijn toon omdat ik echt niet opgezet ben met hard rijden op het veld.. ploegen kan ook tegen hoge snelheid, maar dit is alles behalve goed voor de teelaarde..
atlaspower
@fresheliciouss Jij moet nog een hoop over zand leren,, succes,, met zon mentaliteit zal je er vast een tijdje overdoen. en je kan inderdaad gaan kruipen en er 2 dagen overdoen, hierna gaat de kuul erdoor en is je 2 dagen werk ook weer teniet, dus met afvlakken kan de gang er in, en neem van mij aan dat er maar 1,5 cm verschil inzit ,Ik heb de bak zelf aangepast om deze snelheid te kunnen rijden, het systeem van topcon kan het lachend bijhouden, ik heb er zelfs een doorstroomventiel en een smoorklep op moeten zetten om hem af te remmen omdat ie te snel ging(zenuwachtig werd), en dat met een minimaal olie volume van de trekker,,Enige nadeel is dat ie bij hele grote gaten (meer als 5 cm in de volle breedte) inderdaad iets te langzaam omhoog komt maar dan rij je gewoon iets zachter( ER STAAT OOK BIJ AAN HET AFVLAKKEN ) de grote verschillen zijn dus al weg gewerkt, en als je hier 2 dagen over een hoek doet vlieg je er inderdaad uit en hoef je niet terug te komen 😃
fendt-412
dit gaat toch heel mooi?
Bak hoeft ja amper bij te regelen, land is al zo goed als vlak. Met een goeie bak en wat grond er voor loopt het heel stabiel volgens mij.

Als je echt kuubs moet verslepen haalt zo snel rijden niks uit, sta je telkens weer stil te slippen of valt trekker uit.

Waar ik wel gewerkt heb reden we altijd een kilometer of 11 met de afwerkbak. Wou niet harder omdat de bak dan van links naar rechts ging wiebelen. Hier zitten mooie pendelassen onder waardoor de bak rustiger loopt.
atlaspower
@fendt-412 Klopt helemaal, zonder de pendelassen kon ik niet eens boven de 8 km komen en als ie dan begon te schudden werd het alleen maar heftiger inplaats van minder, je moest bijna stil gaan staan om het te verhelpen, nu kun je gewoon dwars over een wasbord heen vliegen en is het gewoon vlak achter je, allen zit het in de trekker dan niet echt prettig 😃
jehan
wat komt hier te groeien ..of wordt dit een golfbaan?
atlaspower
@jehan deze hoek gaat volgende week onderwater(voorbehoedend), dus even vlakken van te voren dan hoeft er maar een klein laagje water in om hem helemaal onder te krijgen. na het vlakken word er met een diepploeg een dijk omheen geploegt, in de hoeken word er met een kraan een dijk gemaakt die weer op de ploeg rug aansluit, zo krijg je een mooie water bak,, en de drains worden afgedopt om erg veel water verlies te voorkomen,,
radium45
@jehan Inundatie noemen ze dat
radium45
@atlaspower Ik zit over een paar uur in A'dam noord, als ik maandag tijd over heb kan zijn dat ik wel via de kop terug rij, even weer genieten van het west friese landschap.
jehan
@radium45 inundatie noemen ze dat ..ik noem dit kilveren
atlaspower
Quote @jehan:
inundatie noemen ze dat ..ik noem dit kilveren
Radium bedoelt het onderwater zetten 😃
atlaspower
@radium45 zie je wel langs komen dan wij zijn dan aan het narsissen opscheppen 😃
DANOONTJE POWERR
@atlaspower Je kan maandag beter opscheppen over je prestaties.
JD3010
@atlaspower Lekker weer in de zandbak aan het spelen geweest?
atlaspower
@JD3010 blijve kleine jongens he, alleen het speelgoed word groter, en de zandbak
JD3010
@atlaspower Ik had graag mee willen doen. 😄
RobDeutz104
Schiet lekker op zo! en als die onder water moet, dan kan er toch echt niet geporrelt worden, dus zal dit toch echt wel goed gaan!
jehan
@atlaspower ja dat snapte ik wel ..en dat het inundatie heet wist ik ook
atlaspower
@fresheliciouss Bij deze, denk niet dat jij je hoek ooit zo controleer of ie wel echt vlak is, al is ie na het vlakken nog wel 2 keer gekuult, en is er een randje van de achterschaar van de diep ploeg te zien 😃
711feldliebe
idd gas op die lolly mooi werk!
GROENEDEERE
[fresheliciouss] ook hier vliegen ze bij het afvlakken over de velden. En hier met dit mooie zand dat zich makkelijk laat verkruimelen kan.het helemaal. Jullie werken zeker op urenbasis?

Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
PUNTEN
3
WEERGAVES
24
BATTLES
MEER FOTO'S