Sleepslangen i.p.v. zodebemesten? Onstuitbare opmars/
Is of wordt het sleepslangen bij jullie in de buurt ook zo populair?? Onze loonwerker werkt in 2 of 3 ploegen 24h/dag (7dagen/week) om alle mest op de wei te krijgen terwijl zijn 3 zodebemesters maar weinig te doen hebben. 1 combinatie is inmiddels verkocht. Dit had ik 5 jaar geleden (toen is hij met sleepslangen begonnen) niet gedacht, ik vond het de eerste jaren maar een geknoei. Maar de mannen hebben het inmiddels onder de knie en halen ook geweldige dag capaciteiten. Zelfs de meest rabiate tegenstanders bij ons in de buurt zijn om en zijn gestopt met hun eigen geknoei. Alle afrasteringen en andere opstakels aan de kant en de loonwerker mag komen. Er zijn hier ook steeds meer boeren die de latere bemestingen in het seizoen ook laten sleepslangen. Loonwerker zei me onlangs dat bij deze inzet van zijn combinatie er al vroeg in het seizoen een noodzakelijke revisie op de slijtdelen uitgevoerd moet worden zeker omdat er nu ook een tweetal zandboeren meedoen. Ik bedoel zand in de boxen. Benieuwd naar reacties uit de rest van het land.Dit topic is ook zichtbaar op het Prikkebord
Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!
Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!
Lid worden is heel eenvoudig!
Laatste reactie
Reacties
Hier in provincie Groningen wordt int voorjaar bijna alles met de sleepslang gedaan. En ook steeds meer het jaar rond tot de 5e snee
maar ieder zijn ding.
En de zandboeren van topicstarter Power Henkie wil onze loonwerker niet meer doen dit jaar; gigantische slijtage aan alle met mest in aanraking komende delen.
Vorig jaar ook verder in het groeiseizoen steeds meer bemesten met de sleepslang.
Volgens deze bron zou de grasopbrengst stijgen met 20 tot 25% bij een deel water op een deel mest. Bij een opbrengst van 3 ton ds bij de eerste snee zou er 0,6 ton ds extra geoogst worden, bij een ds prijs van 15 cent per kg levert dit theoretisch €90,- per hectare op!
Je kan het niet tegen houden, en bij veehouders die het goed voor elkaar hebben is het zeker concurrerend .
Hier betaal ik door het gehele jaar heen, gemiddeld € 2,- per kuub.
Inclusief 9 ha op afstand van 1.5 km.
Uitgereden met een veenhuis 10 kuub op 1.05 m brede banden.