Coulance bij onderzaai

Regels vanggewas en onderzaai bij maïs op zand en löss  Sinds 2019 is de datum van onderzaai bij maïs veranderd en moet dit voor 1 oktober zijn uitgevoerd. Er zijn echter situaties waarin u wel aan de verplichte onderzaai voldaan hebt, maar het gewas onvoldoende...
Het bericht Coulance bij onderzaai verscheen eerst op Nederlandse Melkveehouders Vakbond.
Nieuwsgrazer

Reacties

Pluto
Vreemd verhaal ,,,eerst de hele zomer de meest fantastische verhalen in de media over hoe geweldig die onderzaai was gelukt en elke graszaad leverancier klopte zich zelf op de borst .
7 grassprieten per m2 en de onderzaai was een succes ??????. Nu blijkt er toch wel HEEL veel onderzaai mislukt te zijn . Als je na de maisoogst de sporen niet los trekt ongeacht of de onderzaai is gelukt of niet loopt het regenwater tot maart rechtstreeks de sloot in en blijft het grondwater op het lage peil !. Dat de Waterschappen dit accepteren is mij een raadsel , Je zou zeker van hen meer kennis verwachten na al die alarmerende berichten de afgelopen zomer .

Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!