Levende nerts bij afval gegooid tijdens ruimen fokkerij, NVWA past werkwijze aan

Bij de ruiming van een nertsenfokkerij aan de Scheiweg in Gemert is een nerts levend uit een afvalcontainer gehaald. De nertsen werden vergast omdat er besmettingen met het coronavirus zijn geconstateerd. Daarna werden de dode diertjes met een shovel in de container gegooid, waar een medewerker ontdekte dat een van de dieren nog leefde. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights filmde het incident.
Vermoedelijk is de nerts daarna opnieuw vergast. Een woordvoerder van de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) erkent dat het diertje nog leefde na de vergassing. Volgens hem is het de eerste keer dat dit gebeurde. Tot nu toe zijn 850.000 nertsen geruimd vanwege besmettingen met het coronavirus.
'Werkinstructies aangepast'"Ook al gaat hem om één nerts, dit hoort niet", aldus de NVWA-woordvoerder. "We hebben daarop de werkinstructies voor het ruimen van de dieren aangepast. Er gaan nu minder nertsen tegelijk in de gassingskist, waardoor we nog beter controleren of alles correct verloopt."
De fokkerij heeft een vergunning voor 12.000 volwassen nertsen. Vermoedelijk zaten er ook veel jongen. Volgens de NVWA zijn de laatste nertsen op het bedrijf inmiddels geruimd.
Nieuwsgrazer

Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!