Fiat 880/5 - oliebad filter veranderen?

Hallo, ik heb nu een oliebad filter in mijn fiat zitten maar zou ik dat zo kunnen veranderen naar een papieren filter? Het is namelijk nogal veel werk om hem steeds schoon te maken.

Mvg ruben
Ruben-Wind

Reacties

Wimsumar
Beste RubenWind: Vergis je niet! Een droog (papieren) luchtfilter is ook niet zonder onderhoud Deze moet ook regelmatig schoongeblazen en vervangen worden.
De oliebak kun je met de hogedrukspuit handig schoonspuiten.
Ruben-Wind
@Wimsumar Weet ik, maar zon oliebad filter kun je dus gewoon met HD spuit schoon maken? Vorige keer met benzine en compressor gedaan was veel werk.

Hoe kan een trekker trouwens makkelijker lucht op nemen met oliebadfilter of papieren luchtfilter.
Wimsumar
Beste Ruben-Wind:
Quote @Ruben-Wind:
makkelijker lucht op nemen met oliebadfilter of papieren luchtfilter

Ik vermoed dat een oliebadfilter minder vacuüm trekt dan een papierfilter. Immers, het vuil opgenomen in de olie, kan naar de bodem zakken terwijl het bij een papieren filter in de poriën en tussen de lamellen opgehoopt blijft zitten. (Met de komst van papieren luchtfilter op trekkers, kwam ook de sensor (lampje op dashboard) voor vervuild filter).
GerbertXL
Kan ook met remreiniger. Wel even opletten dat het goed vervluchtigd is voordat je start, remreiniger werkt vrij goed als startpiloot.
ronald73
Ik vind die oliebadfilters schoonmaken maar een kliederwerkje ten opzichte van die droge filters reinigen. Vieze olie moet je ook weer ergens laten. Niet zo vaak, maar behalve die oliebak kan het gaas daarboven ook wel eens wat verstopt gaan zitten.
fiatteam
Oliebad filter gaat een heel seizoen zonder problemen mee of 200 uur. Dus zo vaak hoef je hem niet verschonen.
fiatgroep
dan moet er een van 90-90 of 100-90 op zetten want de laatste jaren dat ze gemaakt zijn zat er een papieren luchtfilter op, en dat past er zo op.

Heb je nog grondverzet foto's of video's uit de oude doos! Help mee!

Meld je eenvoudig aan voor deze website en maak elke week opnieuw kans op een geldprijs! De 5 meestbekeken van de week worden namelijk beloond!

Lid worden is heel eenvoudig!